23 Kasım 2010 Salı

>PATATES KROKET

>



MALZEMELER:


2 adet patates


2 adet yumurta(biri içine diğeri kızartmak için)


1 çorba kaşığı nişasta


2 çorba kaşığı ezilmiş peynir


1 paket kabartma tozu


aldığı kadar un


tuz,karabiber


1 kase galeta unu


kızartmak için sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:


Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyarak derin bir kase içine alalım.Üzerine 1 yumurtayı,ezilmiş beyaz peyniri,karabiberi,tuzu, nişastayı unu ve kabartma tozunu katarak iyice yoğuralım.Yoğurduktan sonra elimizle yuvarlaklar yapalım. Eğer elimize yapışırsa elimizi az az yağlayarak yuvarlayalım.Yuvarladıktan sonra patates toplarını önce una,sonra çırpılmış yumurta sarısına en son olarak da galeta ununa bulayarak yağda kızartalım.Servise hazırdır.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr