MALZEMELER:
2 adet patates
2 adet yumurta(biri içine diğeri kızartmak için)
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş peynir
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz,karabiber
1 kase galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyarak derin bir kase içine alalım.Üzerine 1 yumurtayı,ezilmiş beyaz peyniri,karabiberi,tuzu, nişastayı unu ve kabartma tozunu katarak iyice yoğuralım.Yoğurduktan sonra elimizle yuvarlaklar yapalım. Eğer elimize yapışırsa elimizi az az yağlayarak yuvarlayalım.Yuvarladıktan sonra patates toplarını önce una,sonra çırpılmış yumurta sarısına en son olarak da galeta ununa bulayarak yağda kızartalım.Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder