27 Aralık 2010 Pazartesi

>KREMALI KALPLİ KURABİYE

>

MALZEMELER:
Yarım kg un
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket margarin
2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz badem
vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
süslemek için:
1 paket kremşanti
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurduktan sonra merdane ile açarak hamurları kalp şeklinde kalıplarla keserek hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerleri kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız şantiyi (yarısı beyaz yarısına kakaoyu karştırarak hazırlıyoruz)sıkma torbasına koyarak dilediğimiz şekilde süslüyoruz.İsteğe göre sadece pudra şekeri ile de servise sunulur.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr