17 Mart 2010 Çarşamba

>TATLI TAVŞANCIK

>



Evde bulunan artmış iplikleri değerlendirmek istedim.Küçük kızımın odasına duvarda çok güzel duracağını hayal ettim ve yaptım.Tabii ki isteğe göre bu tığ işi tavşandan bir tana daha örülerek daha sonrada ekleyerek yastık da yapılabilir yada aynı ölçülerde kumaş biçilip dikilerek de yastık olabilir.İsteğe bağlı. Ben elimdeki malzemeleri değerlendirerek duvar süsü olarak yaptım.Önce ayrıntıdaki gibi ördüm.Daha sonrada zevkime göre süsledim.Ortaya bu şirin tavşan ortaya çıktı.

13 Mart 2010 Cumartesi

>MEVLANA'NIN YEDİ ÖĞÜDÜ

>ÇOK SEVEREK OKUDUĞUM
MEVLANA'NIN YEDİ ÖĞÜDÜ
  • Cömertlik ve yardım etmede AKARSU gibi ol.
  • Şefkat ve merhamette GÜNEŞ gibi ol.
  • Başkalarının kusurunu örtmede GECE gibi ol.
  • Hiddet ve asabiyette ÖLÜ gibi ol.
  • Tevazu ve alçak gönüllülükte TOPRAK gibi ol.
  • Hoşgörüde DENİZ gibi ol.
  • YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL.

11 Mart 2010 Perşembe

>HAREM (YAĞLI BOYA TABLO)

>
Resim kursunda yaptığım tablolardan bir tanesi. Görümcem çok beğendi.Şu anda evinin salonunun en güzel köşesinde sergiliyor.Teşekkür ederim.



10 Mart 2010 Çarşamba

>ÇİKOLATALI BAL KABAĞI PASTASI

>
MALZEMELER:

1 kg bal kabağı
2 su bardağı şeker

MUHALLEBİSİ İÇİN:

2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 paket bisküvi

ÜZERİ İÇİN:

isteğe göre; Hindistan cevizi
fındık içi veya ceviz
1 paket kremşanti
1 su bardağı su veya süt
HAZIRLANIŞI:

Kabaklar akşamdan 2 su bardağı şeker katılarak bekletilir. Sabah kısık ateşte su ilave etmeden
pişirilir. Cam kaseye suyu süzülerek alındıktan sonra çatalla ezilir ve kenarda bekletilir.
Biraz tarçın eklenir. Muhallebi malzemeleri konularak kısık ateşte pişirilir.Cam tepsiye önce bir sıra bisküvi dizilir.Kabak harcı konulur. Bu işlem kabak harcı bitene kadar 1 sıra bisküvi 1 sıra kabak şeklinde dizilir. İşlem bittikten sonra çikolatalı muhallebi üzerine dökülür.Daha sonra 1 paket kremşanti 1 çay bardağı su veya süt ile çırpılarak pastanın üzerine sürülür. Üzeri süslenerek dolapta soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir.


AFİYET OLSUN.


9 Mart 2010 Salı

8 Mart 2010 Pazartesi

>KABAK SANDAL SEFASI

>

MALZEMELER:

4 adet kabak
3 yemek kaşığı kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Kabaklar kazınıp yıkanır.Yarım saat kısık ateşte haşlandıktan sonra ortası sandal gibi açılır. Soğan ve kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur.Tuz, karabiber serpilir.Kabağın içinden çıkan iç,ince ince doğranarak üzerine katılır.İnce kıyılmış maydanoz ilave edilerek malzemeler karıştırılır.İsteğe göre kıyılmış dere otu da katılabilir.Kabakların ortasına harç doldurulur.Fırın tepsisini yağladıktan sonra dizilir.Üzerine kaşar peyniri rendesi konur.1 çorba kaşığı zeytin yağını üzerinde gezdirdikten sonra fırına sürülür.Kaşar eriyip, kızarıncaya kadar pişirilir.

İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir.


AFİYET OLSUN.

>DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

>


DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!






Bir Kadın, bir ANNE olarak EVLADIMIZA BIRAKACAĞIMIZ EN BÜYÜK MİRAS




GÜZEL AHLAK VE TERBİYEDİR.

6 Mart 2010 Cumartesi

>TAVUKLU NOHUTLU MEVLİT PİLAVI

>

MALZEMELER:
İsteğe göre 2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı pirinç
50 gr.Tereyağı veya margarin 1 çorba kaşığı sıvı yağı
Yarım su bardağı nohut
1 çay kaşığı tuz,karabiber
5 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI:

Önce tavuk etlerini haşlıyoruz.Haşlanan tavukları ocaktan alıp,tavuk etlerini isteğe göre parçalara ayırıyoruz.Nohutları da haşlayıp kenarda bekletiyoruz. Pirinçleri biraz tuzlu ılık suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra tencereye yağı koyup kızdırıyoruz. İçine didiklediğimiz tavuk etlerini ilave ederek biraz kızartıyoruz.Haşlanan etin suyunu tencereye koyduktan sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri kaynayan et suyunun içine nohutlarla beraber ekliyoruz.Kısık ateşte pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakıyoruz.Demlendikten sonra servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.

4 Mart 2010 Perşembe

>ÇEMENLİ KAYIK POĞAÇA TARİFİ

>


MALZEMELER:

yarım paket margarin
1 su bardağı yoğurt
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
kabartma tozu
çörek otu,susam, üstü için 1 yumurta


ÇEMEN MALZEMESİ İÇİN:

1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
50 gram peynir
2-3 diş sarımsak
karabiber, pul biber,kekik,nane
biraz maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı

NOT: isteğe göre peynirli maydanozlu harç, sucuk malzemeleri de konulabilir.


HAZIRLANIŞI:

Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Kayık şekli verilerek isteğe göre hazırladığımız harç konulur. Yumurta sarısı sürülerek çörek otu ve susam katılarak fırına sürülür.
NOT : Harç malzemeleri hepsi birbirine karıştırılarak hazırlanır.

AFİYET OLSUN.

>KARAGÖZ TATLISI

>



MALZEMELER:
HAMUR MALZEMELERİ:
500 gr un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kakao,isteğe göre fındık içi

ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Önce mayayı 1 su bardağı ılık sütün içerisinde 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırarak kabartıyoruz. Kabardıktan sonra unun içerisine maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Hamuru ikiye bölerek diğerine kakao karıştırıyoruz.Sade olan hamuru yuvarlayarak elimizle bastırıyoruz. Kakaolu hamuru da yuvarlayarak sade hamurun içerisine koyarak yuvarlayarak kapatıyoruz.2 parmak kalınlığında keserek tepsiye dizip orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet ılındıktan pişirilen hamur soğuduktan sonra şerbeti döküyoruz.Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.

3 Mart 2010 Çarşamba

>SULTAN REŞAT PİLAVI

>
MALZEMELER:

KÖFTELERİN MALZEMESİ:
250 gr. kıyma
1 tane yumurta
1 küçük soğan
1 dilim bayat ekmek
Maydanoz
Tuz, karabiber

PİLAV MALZEMESİ:
1,5 bardak pilavlık pirinç
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı arpa şehriye
3,5 su bardağı su veya et suyu
Tuz
SOS MALZEMESİ:
2 çorba kaşığı salça
1 kesme şeker
2 adet sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber
1 çay bardağı su
2 adet biber

HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemeleri karıştırılarak yoğurulur.Misket köfteler yapılarak kenarda bekletilir.Köftelerin yapışmaması için biraz un serpilir.Daha sonra pilavımız hazırlanır.Tencereye
yağ malzemeleri konulduktan sonra arpa şehriyeleri biraz kavrulur.Kızarınca pirinçler ilave edilir.Hepsi birlikte kavrulunca su ilave edilir.Önce harlı ateşte 5 dakika sonra orta ve hafif ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirilir.Pişince üzerine havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakalım.
Tavayı alalım.2 çorba kaşığı yağ ilave ettikten sonra köfteleri orta ateşte yavaş yavaş kızartmaya başlayalım.Kızarırken doğranmış biberleri ilave edelim. Hepsi kızardıktan sonra sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp sulandırarak köftelerin üzerine dökelim.6-7 dakika kısık ateşte piştikten sonra altını kapatalım.Daha sonra pilavı yuvarlak bir servis tabağına yada bir kalıba koyup alt üst edelim. Ortasını havuz gibi açarak buraya köfteleri yerleştirerek servise sunalım.

AFİYET OLSUN.

>ÇOBAN BÖREĞİ (PATATESLİ ISPANAK)

>

MALZEMELER: 3 adet patates
1/2 kg.ıspanak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
100 gr.kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı un
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI:
Ispanakları yıkadıktan sonra hiç su ilave etmeden hafifçe diriliklerini kaybedene dek haşlayalım.Patatesleri de haşladıktan sonra rende yapalım.İçine ıspanaklarla beraber yumurta,yağ,tuz ve biberi,bir miktar kaşar rendesini de ekleyip karıştıralım.Kabımızı margarinle yağladıktan sonra unu serperek hazırladığımız harcı yayalım.Üzerine kalan kaşar peynirlerini koyarak orta derecede ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.Ilındıktan sonra servis yapalım.


AFİYET OLSUN.

2 Mart 2010 Salı

>KAŞARLI ISPANAKLI TAVUK SARMASI

>MALZEMELER:
4 adet isteğe göre tavuk göğüs yada kalçalı but (kemiksiz)
1/2kg ıspanak (yapraklı kısımları)
1/2 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı sıvı yağ (ıspanaklar için)
tuz, karabiber, 1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
kürdan
HAZIRLANIŞI:
Tavaya sıvı yağı alalım.Küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.Suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim.Ispanaklar hafif kavrulunca tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Tavuk etlerinin içerisine ıspanaklı harcı yayarak üzerine kaşar peyniri koyalım.Rulo şeklinde sararak kürdanla tutturalım. Kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü sık sık çevirerek kızartalım.

AFİYET OLSUN.
e

SiteEkle.Com.Tr