12 Şubat 2010 Cuma

>Trakya Süt Böreği

>





























MALZEMELER :

HAMUR MALZEMELERİ:

1 kg un
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su

İÇ MALZEMESİ :

2 litre süt
5 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Hamur malzemeleri karıştırılarak ,kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. Açıldıktan sonra iç malzemesi hazırlanır.
Hepsi karıştırılır. Yuvarlak tepsi hafif yağlandıktan sonra 2 sıra açılan yufka serilir.
Üzerine harç dökülür. Tekrar iki sıra yufka ve harç yapılır. Bu işlem yufkalar bitene kadar devam eder. Geri kalan harç da üzerine dökülerek fırına sürülür.Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr