MALZEMELER:
İÇ MALZEMESİ:
3 adet patates
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
HAMUR MALZEMELERİ:
1 Kg un
1 çay bardağı sıvıyağ 1,5 çay kaşığı tuz
yaklaşık 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Önce iç malzemesi hazırlanır. Soğan ve patatesler ince bir şekilde kıyılarak ; tuz karabiber yağ
karıştırılır. Hamur malzemeleri de karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. İki kenar aynı noktada ( zarf şekli verilerek)
harç konulur. Rulo şeklinde tepsiye dizilir. İsteğe göre üzerine yoğurt , yağ yumurta sarısı sürülerek fırına verilebilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder