12 Şubat 2010 Cuma

>Ispanaklı Kol Böreği

>



MALZEMELER:

Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı

HAMUR MALZEMESİ:
1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
kulak memesi kıvamında olacak şekilde ; yaklaşık 3 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:

Önce hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hazırlanır.
Bezelere ayrılarak daire şeklinde açılır. İç malzemesi daha önceden yıkanıp kıyılarak içine malzemeleri katılır.Daire şeklinde açılan iki kenarı aynı noktada birleştirilerek ( zarf şekli verilerek) iç harç koyulur. Rulo şeklinde sarılarak tepsiye dizilir. Üzerine isteğe göre 1 çorba kaşığı yoğurt , yumurta sarısı , 1 çorba kaşığı yağ karıştırılarak böreğin üzerine yağlanarak fırına sürülür.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr