MALZEMELER:
3 su bardağı un
1 adet kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tutam tuz
Kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıp soğutalım.
Unu bir kaba alalım.İçine mayayı koyalım.Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı ılık su içerisinde eritelim.Bir tutam tuz ekleyerek kabarıncaya kadar 10 dakika bekletelim.Daha sonra unun ortasına 1 yumurta 1,5 su bardağı suyu ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim.Tekrar yarım saat hamurumuzu dinlendirelim. Tavada sıvı yağımızı kızdırtıktan sonra hamurdan 1 avuç alıp hafifçe sıktıktan sonra yağlı kaşıkla hamuru alıp yağda kızartalım.Kevgirle alarak soğuk şuruba atalım.Daha sonra lokmaları servis tabağına alarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder