26 Eylül 2010 Pazar

>LOKMA TATLISI

>

MALZEMELER:

3 su bardağı un

1 adet kuru maya

1 çay bardağı ılık su

1,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 yumurta

1 tutam tuz

Kızartmak için sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı su

2,5 su bardağı tozşeker

1tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıp soğutalım.

Unu bir kaba alalım.İçine mayayı koyalım.Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı ılık su içerisinde eritelim.Bir tutam tuz ekleyerek kabarıncaya kadar 10 dakika bekletelim.Daha sonra unun ortasına 1 yumurta 1,5 su bardağı suyu ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim.Tekrar yarım saat hamurumuzu dinlendirelim. Tavada sıvı yağımızı kızdırtıktan sonra hamurdan 1 avuç alıp hafifçe sıktıktan sonra yağlı kaşıkla hamuru alıp yağda kızartalım.Kevgirle alarak soğuk şuruba atalım.Daha sonra lokmaları servis tabağına alarak servis yapalım.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr