MALZEMELER:
1 adet tavuk göğüs eti
6 su bardağı su
2 kaşık irmik,tuz,1,5 çorba kaşığı tereyağı,1tatlı kaşığı salça
TERBİYESİ İÇİN:
1yumurtanın sarısı
1 limon
HAZIRLANIŞI:
Eti küçük küçük doyrayarak 6 su bardağı su ile haşlıyoruz.Pişmeye yakın 2 çorba kaşığı irmik ve tuzunu ilave ederek biraz daha kaynatıyoruz.Piştikten sonra terbiyesini yapıyoruz.Bir kase içerisine 1 yumurtanın sarısını 1 limonun suyunu çırpıyoruz.Çorbaya karıştırmadan önce etlerle birlikte çorbayı blendırdan geçiriyoruz. Çorbanın suyundan azar azar alarak çorbaya karıştırıyoruz.Tavada tereyağını eritip 1 tatlı kaşığı salçamızla karıştırdıktan sonra çorbaya döküyoruz. Benim 11 aylık kızım bu çorbayı çok seviyor.Çok besleyici olduğunu düşünüyorum.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder