MALZEMELER.
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 adet garnitür
3 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limon
1 çay kaşığı tozşeker,tuz
Bir tutam dereotu
4-5 adet taze soğan
4-5 adet kornişon turşu(Salatalık turşusu)
HAZIRLANIŞI:
Pirinci ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.Tencereye suyu koyarak kaynatalım.Pirinci iyice yıkadıktan sonra kaynayan suya katalım.Tuz ilave edelim.Ardından zeytinyağınıda katalım.Biraz kaynayınca yarım limon suyu ve tozşekeri katarak pilav suyunu çekinceye kadar ağır ateşte pişirelim.Sonra demlenmeye bırakalım.Pilav demlenirken yeşillikleri,salatalık turşularını doğrayarak hazır edelim.Garnitürü açıp sudan geçirdikten sonra iyice süzelim.Pilav demlendikten sonra hazırladığımız garnitürü,yeşillikleri katarak yavaşça karıştıralım.Soğuk servis edelim.
AFİYET OLSUN.
>çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil