9 Kasım 2010 Salı

>BALIK KÖFTESİ

>

MALZEMELER:
1 adet (700-800) gr ayıklanmış beyaz etli balık (ben levrek ile yaptım)
Kızartmak için sıvı yağ
İç malzeme:
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Bir kaç sap doğranmış maydanoz
isteğe göre biraz taze soğanda konulabilir.
HAZIRLANIŞI:
Önce balığı kaynar su içerisinde iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlandıktan sonra kılçıklarını ve derisini ayıkladıktan sonra kaseye alalım.Soğanı rendeleyelim.Kuş üzümlerini sıcak suda beklettikten sonra ilave edelim.Diğer malzemeleride kattıktan sonra iyice yoğuralım.Elde yuvarlak hafifçe bastırarak köfte şeklimizi verelim.Daha sonra altı ve üstü nar gibi oluncaya kadar kızartalım.
AFİYET OLSUN.
(Çocukların balık yemesi biraz zordur.Ama bu balık köftesi köfte tadında oluyor.1 yaşındaki kızıma daha önce balık yediremedim sevmemişti balık köftesini yedi. Denemeye değer diye düşünüyorum.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr