Bu resimi çizmiş öyle kenarda bekliyordu.Çünkü nasıl yapacağıma karar verememiştim.Daha sonra kullanmadığım eski bir şalım vardı onu keserek kilimi oluşturdum.Diğerlerinide elimdeki oyalı yemenilerden yaptım.Açık renk olanları elde etmek için çamaşır suyundan faydalandım.Yapıştırıcı yardımıyla yaptım.Bu resim ortaya çıktı.
Yemek tarifleri,tatlı tarifleri,pasta ve kek tarifleri,pratik bilgiler,el işleri,örgü oyuncaklar,gezi fotoğrafları
27 Eylül 2010 Pazartesi
>KADINLARIMIZ
Bu resimi çizmiş öyle kenarda bekliyordu.Çünkü nasıl yapacağıma karar verememiştim.Daha sonra kullanmadığım eski bir şalım vardı onu keserek kilimi oluşturdum.Diğerlerinide elimdeki oyalı yemenilerden yaptım.Açık renk olanları elde etmek için çamaşır suyundan faydalandım.Yapıştırıcı yardımıyla yaptım.Bu resim ortaya çıktı.
>ZEYTİNYAĞLI SEBZE(KAPYA,YEŞİL BİBER,PATATES,KABAK DOMATES DOLMASI)
26 Eylül 2010 Pazar
>LOKMA TATLISI
MALZEMELER:
3 su bardağı un
1 adet kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tutam tuz
Kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıp soğutalım.
Unu bir kaba alalım.İçine mayayı koyalım.Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı ılık su içerisinde eritelim.Bir tutam tuz ekleyerek kabarıncaya kadar 10 dakika bekletelim.Daha sonra unun ortasına 1 yumurta 1,5 su bardağı suyu ekleyerek ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim.Tekrar yarım saat hamurumuzu dinlendirelim. Tavada sıvı yağımızı kızdırtıktan sonra hamurdan 1 avuç alıp hafifçe sıktıktan sonra yağlı kaşıkla hamuru alıp yağda kızartalım.Kevgirle alarak soğuk şuruba atalım.Daha sonra lokmaları servis tabağına alarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN.
21 Eylül 2010 Salı
>BEBEKLER İÇİN TAVUKLU İRMİKLİ ÇORBA
MALZEMELER:
1 adet tavuk göğüs eti
6 su bardağı su
2 kaşık irmik,tuz,1,5 çorba kaşığı tereyağı,1tatlı kaşığı salça
TERBİYESİ İÇİN:
1yumurtanın sarısı
1 limon
HAZIRLANIŞI:
Eti küçük küçük doyrayarak 6 su bardağı su ile haşlıyoruz.Pişmeye yakın 2 çorba kaşığı irmik ve tuzunu ilave ederek biraz daha kaynatıyoruz.Piştikten sonra terbiyesini yapıyoruz.Bir kase içerisine 1 yumurtanın sarısını 1 limonun suyunu çırpıyoruz.Çorbaya karıştırmadan önce etlerle birlikte çorbayı blendırdan geçiriyoruz. Çorbanın suyundan azar azar alarak çorbaya karıştırıyoruz.Tavada tereyağını eritip 1 tatlı kaşığı salçamızla karıştırdıktan sonra çorbaya döküyoruz. Benim 11 aylık kızım bu çorbayı çok seviyor.Çok besleyici olduğunu düşünüyorum.
AFİYET OLSUN.
>KIRMIZI BİBERLİ SAÇ KAVURMA
19 Eylül 2010 Pazar
>MANTARLI ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER:
250 gr.mantar
1 adet biber,1 adet domates
3kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber
ŞEHRİYE PİLAVI İÇİN:
1,5 su bardağı şehriye
3 su bardağı et suyu
1 adet tavuk göğsü yada isteğe göre tavuk but
4 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Önce etleri kaynatarak et suyumuzu hazılıyoruz. Ardından mantarlarımızı yıkayıp limonlu suda yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıvı yağda suyu çekene kadar kavuralım.Üzerine küp doğranmış biberleri, domatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim.Tuzunu karabiberini ilave ederek altını kapatalım.Ayrı bir tencerede sıvı yağın içerisinde şehriyeyi kavuralım.Etlerini ayırdığımız et suyunu ilave ederek suyunu çekene dekağzı kapalı pişirelim.1o dakika demlendikten sonra isteğe göre,ya benim yaptığım gibi
yada şehriye pilavının ortasına mantarlı harcı koyarakda servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN.
17 Eylül 2010 Cuma
>KONSERVE TAZE FASULYE VE DOMATES YAPIMI
>TAVUK ETLİ PATLICAN YEMEĞİ
>BİBER VE KARIŞIK SALATA TURŞUSU
16 Eylül 2010 Perşembe
14 Eylül 2010 Salı
>KÖFTELİ PATLICANLI PİLAV
13 Eylül 2010 Pazartesi
>KABAKLI SARIMSAKLI KÖFTE [FELLAH KÖFTE]
KABAKLI SARIMSAKLI KÖFTE[FELLAH KÖFTE]
MALZEMELER.
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
YARIM SU BARDAĞI İRMİK
1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA
2 ADET KABAK
3 DİŞ SARIMSAK YOĞURT
KIZARTMAK İÇİN ZEYTİNYAĞI
TUZ,KARABİBER,PULBİBER
HAZIRLANIŞI.
İRMİK,UN,BULGUR KARIŞTIRILIR.BİRAZ TUZ ATILIR.SICAK SU DÖKÜLEREK KABARMASI BEKLENİR.
KABARDIKTAN SONRA ÜZERİNE YUMURTA KIRILIR. HAMUR KIVAMINDA YOĞURULUR.FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALINARAK YUVARLAK KÖFTELER YAPILIR. GENİŞ TENCEREYE SU KONULARAK KAYNATILIR.KAYNAYAN SUYA MİSKET KÖFTELER SALINIR.KAYNADIKTAN SONRA SÜZÜLEREK ALINIR.DİĞER TARAFTA SARIMSAKLAR DÖVÜLÜR.BİR TAVANIN İÇERİSİNDE İNCE KIYDIĞIMIZ KABAKLAR KIZARTILIR.ILIDIKTAN SONRA KÖFTELERE İLAVE EDİLİR.SARIMSAKLI YOĞURT HAZIRLANARAK ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
NOT
EĞER SOSLU İSTİYORSAK BİR TAVANIN İÇERİSİNDE YAĞDA SARIMSAKLARI HAFİF KAVURDUKTAN SONRA 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 1YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI RENDELENMİŞ2 ADET DOMATES KATARAK KAVRULUR.BAHARATLAR İLAVE EDİLİR.[KARABİBER,KIRMIZIBİBER,PULBİBER,TUZ] ÜZERİNE SÜZÜLEN KÖFTELER İLAVE EDİLEREK 5 DAKİKA ÇEVRİLİR.SERVİS TABAĞINA ALINIR.
AFİYET OLSUN.