MALZEMELER:
750 gr. kıyma
yarım bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber
PÜRESİ İÇİN:
3 adet patates
1 su bardağı süt
50 gr margarin
tuz
50 gr. kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
1 kase dolusu konserve domates suyu yada sulandırılmış salça
1 adet kesme şeker
tuz;karabiber,
kaba göre ilave su
HAZIRLANIŞI:
Köfte yoğrulduktan sonra çanak şekli verilerek tepsiye dizilir.Fırında pişerken püresi hazırlanır.Haşlanmış patatesler ezilir.Tencereye süt,margarin,patates püresi katılarak kısık ateşte pişirilir. Hazırlanan püreden kızarmış köftelerin içersine aldığı kadar konulur. Üzerlerine kaşar peyniri yerleştirilir. Hazırlanan sos ilave edilerek fırına sürülür.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder