Merhabalar
Havalar yavaş yavaş soğumaya başlayınca bahçeden topladığım bu güzel beyaz patlarla siz sevgili arkadaşlarımında içini ısıtmak istedim.Herkese güzel bir gün dileğiyle yemek tarifimi vermek istiyorum.
Sevgili Anneciğim bu yemeğe kalle der biz de bu yemeği kapuska değil de kalle yemeği olarak öğrendik ve halen kalle deriz.Gelelim tarife:
MALZEMELER:
1 adet küçük lahana
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
kullanacağımız kadar kıyma
pulbiber,tuz
1 adet kuru soğan,3 çorba kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar su
HAZIRLANIŞI:
Lahanamızı yıkadıktan sonra küçük küçük kıyalım.Tencere de kuru soğan ve kıymayı kavurduktan sonra salçalarımızı katalım.Lahanaları ilave ederek kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Daha sonra sıcak suyu katarak yine kısık ateşte lahanalarımız yumuşayana kadar pişirelim.Piştikten sonra pulbiberle servis edelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder