Yemek tarifleri,tatlı tarifleri,pasta ve kek tarifleri,pratik bilgiler,el işleri,örgü oyuncaklar,gezi fotoğrafları
7 Şubat 2015 Cumartesi
BAYAT EKMEKLE (GALETA UNLU) MEYVELİ KEK
MALZEMELER:
Kızarttığım ekmeklerle hazırladığım galeta unu, (1.5 su bardağı)
3 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Meyve olarak kayısı
Robottan geçirilmiş kavrulmuş badem içi
limon kabuğu rendesi,kabartma tozu,üzerine sıkılmış 1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Sıra ile yumurta ve şekeri önce çırptıktan sonra diğer malzemeleri katıyoruz.Bu kekin özelliği un yerine daha önceden hazırladığım galeta unumdan katmam.Bayat ekmekleri biraz kızarttıp blendırdan geçirip kavanoza doldurup buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.Kekimiz hazır olunca kalıba dökerek fırına verelim.İsteğe göre üzerini puding, pudra şekeri,vs. ile taçlandıralım.Yine isteğe göre içine istediğiniz meyveyi de katabilirsiniz. SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN.
Etiketler:
TATLI VE KEK TARİFLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder