10 Şubat 2015 Salı

PRATİK PROFİTEROL

MALZEMELER:
200 gr.margarin
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
Elenmiş 1 su bardağı un
3-4 tane yumurta
KREMASI İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1, 1,5 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı margarin
Rendelenmiş limon kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN:
Aynı krema malzemelerini hazırlayıp pişirdikten sonra sütlü çikolata katarak kremanın içinde eriterek sos hazırlayabilir veya benmari usulü çikolataları eriterek de hazırlayabiliriz.(tercihe göre)
HAZIRLANIŞI:
Tencerede margarini eritelim.Suyu,tuzu ve şekeri ilave ederek kaynatalım.Unu katarak biraz pişirelim.Soğumaya alalım.Ilıyınca yumurtaları ekleyelim.Kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvam elde edince sıkma torbasıyla veya evde buzdolabı poşetlerinin kenarından küçük parça keserek cevizden biraz büyük yuvarlaklar şeklinde yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize harcı sıkalım.Yarım saatte pişiyor.Hazırladığımız kremayı profiterolların kenarlarından keserek içine dolduralım.Üzerine de son olarak hazırladığımız sosu dökelim.İsteğe göre servis edelim.  (DEMOKRASİ DE ÇARELER TÜKENMEZ.)    
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e

SiteEkle.Com.Tr